Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Samarbete och kontakt

Vill ni samarbeta eller sponsra vänlige maila till dogge@blogbiz.se

Detta är Dogge Doggelito artist som bloggar på bloggportalen Blogbiz.se

Dogge Doggelito föddes av en svensk mor och venezuelansk far och växte upp i Alby i Norra Botkyrka. Hans morfar var arkitekten Yngve Östborn. Han är äldre bror till Daphne Léon och äldre kusin till reggaeton-artisten El Primo.

Han studerade vid Botvidsgymnasiet. Efter det påbörjade han militärtjänstgöring vid Ing1 i Södertälje men fullföljde inte värnplikten.

Som ung tränade Dogge boxning med Muhammad Ali som idol, samt hade också Los Angeles-gänget Florencia 13 som idoler. På en reportageresa för SVT:s granskningsprogram Striptease 1993 fick han möta medlemmarna på plats och se vapnen de använde och höra om våldet och dödandet av unga i hans egen ålder.

Doggelito är kristen och religionen är en viktig del av hans liv och verksamhet År 2013 inledde han studier i teologi vid Teologiska högskolan i Stockholm med inriktning präst i Svenska kyrkan, men utan ambitioner att själv bli präst.

Doggelito har tidigare kallat sig kommunist, och röstade i valen 2006 och 2014 på Kommunistiska partiet. Nu för tiden kallar han sig istället för humanist.

Till startsidan