Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Bonnier Carlsen

Douglas León, främst känd under sitt artistnamn Dogge Doggelito, född 24 juli 1975 i Norra Botkyrka, är en svensk hip-hopartist, medlem och frontfigur i bandet The Latin Kings. kungahuset

kungahuset

Förutom The Latin Kings har han gjort diverse andra musikprojekt. Hans texter handlar ofta om hur det är att möta rasism i vardagen. Dogge syns ofta i TV-program och är aktiv i samhällsdebatten. På senare tid har musiken kommit allt mer i skymundan och han har istället satsat på en karriär inom film, tv och reklam. Den 28/11-07 släppte Dogge en ny skiva: Superclasico där även hiten “Rör på göten” var inkluderad, vars musikvideo är inspelad på Kuba. Detta ledde till ett medverkande i SVT:s Debatt där Kuba debatterades, inför Kubas presidentval 2008. Han har också medverkat i filmen Förortsunga Svenska kungahuset har fullt av intressanta arbeten runt om i världen. Här får du veta allt om deras apanage och hur kungafamiljen jobbar. Kungen är duktig och det är även resten av familjen. Många är för monarki och väldigt nöjda med deras arbeten.  Vad tycker du om kungafamiljen?

Han var under mitten på 1990-talet tillsammans med Mikael Alonzo, Alexandra Pascalidou och Joakim Wohlfeil förgrundsfigurer i den svenska delen av Europarådets Antirasismkampanj “Alla olika, alla lika” som i Sverige också gick under arbetsnamnet “Ungdom mot rasism (UMR)”

Dogge är av svensk och venezuelansk härkomst och är uppvuxen i Alby i sydvästra Stockholm, där han idag bor tillsammans med dottern Bianca (född 2001) och pitbullterriern Rizzla. Dogge är bror till Daphne Léon och äldre kusin till reggaeton-artisten El Primo. Politiskt sett är Dogge kommunist Trots denna övertygelse har Dogge medverkat i reklamfilmer och annan PR för elektronikkedjan Elgiganten

Dogge säger sig själv vara drogliberal, bland annat i en DN-chatt där han anser att “Marijuana bör legaliseras, men hasch förbjudas”. Han har även gjort ett antal låtar som antyder till en narkotikaliberal åsikt, däribland Mixa Zuten och Borta I Tankar i vilka Dogge själv medger att han intar illegala droger på olika vis. Han medverkar 2009 i Hjälp, jag är med i en japansk Gameshow.

Källa: Bonnier Carlsen

Till startsidan