Uppe på Globen (Avicci Arena) Hockey Aik -Djurgården stockholms Derby

Avici Arenan Globen: en historisk plats för musikentusiaster

Avicii Arenan Globen är en av de mest ikoniska arenorna i Stockholm. Arenan som ursprungligen kallades Stockholm Globe Arena invigdes 1989 och är världens största sfäriska byggnad. Arenan används för en mängd olika evenemang inklusive konserter, sportevenemang och företagsevenemang.

Avicii Arenan
Avicii Arenan

Sedan invigningen har arenan varit värd för många stora evenemang och artister inklusive U2, Håkan Hellström, Alesso, Ariana Grande, Nickelback, Imagine Dragons och många fler. Arenan har också varit värd för flera sportevenemang inklusive ishockey-VM 1989 och 2013 och var en av arenorna som användes under fotbolls-EM 1992.

Arenan har genomgått flera renoveringar och förbättringar sedan invigningen, inklusive namnbytet till Avicii Arenan 2021. Namnet är en hyllning till den svenska DJ Avicii, som tragiskt gick bort 2018. Avicii Arenan är nu en symbol för att främja psykisk hälsa bland unga.

Om Avicii Arenan

Historik

Avicii Arenan, tidigare känd som Globen, är en av de mest populära arenorna i Sverige. Den invigdes den 19 februari 1989 av Prins Bertil och var då världens största sfäriska byggnad. Arenan har en kapacitet på upp till 16 000 personer och är hemmaarena för flera av Sveriges största idrottslag, såsom Djurgårdens IF och Hammarby IF.

Läge och tillgänglighet

Avicii Arenan ligger på Arenatorget i Johanneshov, Stockholm. Den är lättillgänglig med kollektivtrafik med T-bana, buss och pendeltåg som stannar strax i närheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *