×

Dogge på Nyhetsmorgon

Tv 4 nyhetsmorgon

Dogge på Nyhetsmorgon

Rapparen diskuterar senaste musikprojektet och framtida planer

Douglas Leon,mer känd som Dogge Doggelito var nyligen med i TV4 Nyhetsmorgon för att prata om sin medverkan i årets säsong av “Så mycket bättre”. Doggelito har varit en av de mest omtalade artisterna i programmet och har fått mycket uppmärksamhet för sin tolkning av andras låtar. Under intervjun med Nyhetsmorgon berättade han om sin syn på musik och hur han valde att tolka de olika låtarna.

Doggelito berättade att han inte bara valde låtar som han själv tycker om utan också låtar som han tror kan utmana honom som artist. Han sa att han ville visa att han kan sjunga och tolka olika musikstilar på ett bra sätt. Under säsongen har han tolkat artister som Ted Gärdestad, Jonathan Johansson och Miss Li. Han har också berättat om hur han har kämpat med sina nerver under inspelningarna och hur han har försökt att hantera stressen.

 

Dogge Doggelitos karriär

Musik och genombrott

Douglas Jonathan Alexander Leon mer känd som Dogge Doggelito föddes den 24 juli 1975 i Botkyrka församling i Stockholms län. Dogge Doggelito är en svensk musiker, skådespelare och tidigare medlem och frontfigur i hip hop-gruppen The Latin Kings. Han har även släppt flera soloalbum och samarbetat med andra artister.

Dogge Doggelitos musikkarriär började på 1990-talet när han var medlem i The Latin Kings. Gruppen var en av de mest framgångsrika i Sverige och hade flera hits som “Cashen dom tas”, “Högt över marken” och “Sån vill jag vara”. Dogge Doggelito var gruppens frontfigur och ansvarade för många av deras mest kända låtar.

Efter att ha lämnat The Latin Kings fortsatte Dogge Doggelito att göra musik och släppte flera soloalbum. Han samarbetade också med andra artister som Timbuktu, Organismen och Ken Ring.

Television och mediaframträdanden

Utöver sin musikkarriär har Dogge Doggelito också synts i olika television- och mediaframträdanden. Han har bland annat medverkat i “Så mycket bättre” på TV4 och “På spåret” på SVT.

Dogge Doggelito har också gjort flera kontroversiella uttalanden och har ibland hamnat i blåsväder på grund av sina åsikter. Han har dock också varit engagerad i olika samhällsfrågor och har bland annat arbetat med att förebygga våld och droger bland ungdomar.

Sammanfattningsvis har Dogge Doggelito haft en framgångsrik karriär som musiker och har också synts i olika television- och mediaframträdanden. Han har gjort flera kontroversiella uttalanden men har också varit engagerad i olika samhällsfrågor.

Publicera kommentar