×

Hovet Arena

Hovet Arena

Hovet Arena

En Guide till Stockholms största inomhusarena

Hovet Arena är en av de mest anrika arenorna i Sverige. Den ligger i Johanneshov i Stockholm och har varit en betydande plats för ishockey och andra evenemang sedan den invigdes 1955. Hovet var den första ishockeyarenan i Stockholm och har sedan dess varit värd för många stora evenemang inklusive konserter, sportevenemang och mässor.

Hovet är en av de mest välkända arenorna i Sverige och är känd för sin unika arkitektur och atmosfär. Arenan har en kapacitet på upp till 8 094 personer och är hemmaarena för både Djurgårdens IF och AIK Ishockey. Hovet har också varit värd för flera stora internationella ishockeyturneringar inklusive VM 1963 och VM 1970.

Genom åren har Hovet blivit en av de mest populära arenorna i Sverige och har fortsatt att locka besökare från hela landet. Med sin rika historia och imponerande arkitektur är Hovet en av de mest imponerande arenorna i Sverige och en plats som många besökare inte vill missa.

 

 

Historia av Hovet Arena

Hovet Arena som tidigare kändes som Johanneshovs isstadion är en av Sveriges mest anrika arenor. Byggnaden började uppföras 1953 och invigdes som en konstfrusen bandybana den 4 november 1955. År 1962 genomgick arenan en ombyggnad och ett tak tillkom. Efter ombyggnaden återinvigdes arenan som Hovet.

Under åren har Hovet varit värd för många stora evenemang inklusive ishockeymatcher, konserter och andra evenemang. Arenan har en kapacitet på 8 094 sittplatser och är hemmaarena för Djurgårdens IF Hockey.

Hovet är en mångsidig multiarena som har använts för en mängd olika evenemang. Förutom ishockeymatcher och konserter har arenan också varit värd för andra evenemang som exempelvis mässor och företagspresentationer.

Arenan har genomgått flera ombyggnader under åren inklusive en renovering 1989 som resulterade i en modernisering av arenan och en utökning av kapaciteten. Sedan dess har arenan varit en av de mest populära arenorna i Sverige och en av de mest välbesökta evenemangsplatserna i Stockholm.

Arkitektonisk design

Hovet Arena är en multiarena i Stockholm som ritades av arkitekt Paul Hedqvist och invigdes den 4 november 1955. Arenan har en unik arkitektonisk design som har genomgått flera ombyggnader sedan dess.

Arenan har en karakteristisk rund form med en takkonstruktion som är stödd av pelare runt omkring. Taket består av en stålkonstruktion med en spännvidd på 60 meter och en höjd på 26 meter över isen. Taket är täckt med plåt och har en yta på cirka 10 000 kvadratmeter.

Under åren har flera ombyggnader genomförts för att modernisera arenan och öka kapaciteten. En stor ombyggnad genomfördes 1962 då arenan byggdes om till en inomhusarena för ishockey. Därefter har flera mindre ombyggnader genomförts för att anpassa arenan till nya krav och behov.

Hovet Arena har en publikkapacitet på cirka 8 000 åskådare och används för olika typer av evenemang som konsert, ishockey, basket, handboll, och andra sportevenemang. Arenan är också en populär plats för företagsevenemang och konferenser.

 

Evenemang och konserter

Hovet Arena är en av de mest anrika arenorna i Sverige och en populär plats för stora evenemang och konserter. Här är några av de stora evenemang som äger rum på arenan.

Stora musikfestivaler

Hovet Arena är en av de mest populära platserna i Stockholm för stora musikfestivaler. Varje år arrangeras flera stora musikfestivaler på arenan som lockar tusentals besökare. Några av de stora musikfestivalerna som äger rum på Hovet Arena inkluderar:

  • Melanie Martinez PORTALS Tour: En populär musikfestival som äger rum på Hovet Arena mellan 1 november 2023 och 8 mars 2024.
  • Till Lindemann Tour 2023: En annan populär musikfestival som äger rum på Hovet Arena den 5 december 2023.

Sportevenemang

Hovet Arena är också en populär plats för sportevenemang. Varje år arrangeras flera stora sportevenemang på arenan som lockar tusentals besökare. Några av de stora sportevenemang som äger rum på Hovet Arena inkluderar:

  • AIK Hockey Säsongen 2023-2024: En populär hockeyturnering som äger rum på Hovet Arena mellan 3 november 2023 och 28 februari 2024.
  • Djurgården Hockey Säsongen 2023-2024: En annan populär hockeyturnering som äger rum på Hovet Arena mellan 3 november 2023 och 28 februari 2024.

Faciliteter och tjänster

Hovet Arena är en multiarena som inte bara är hemmaarena för Djurgården Hockey och AIK Hockey utan också används flitigt för konserter och andra evenemang. Arenan har flera faciliteter och tjänster som gör besöket mer bekvämt och trevligt.

Mat och dryck

Besökare på Hovet Arena kan njuta av en mängd olika mat- och dryckesalternativ under evenemang. Arenan har flera barer och kiosker som serverar allt från hamburgare och korv till popcorn och godis. För de som vill ha något mer matigt finns det också flera restauranger i närheten av arenan.

Parkering och transport

Hovet Arena är belägen i Johanneshov i Stockholm och är lätt att nå med både bil och kollektivtrafik. För besökare som kommer med bil finns det flera parkeringsplatser i närheten av arenan. Det finns också möjlighet att ta tunnelbana eller buss till arenan och det tar bara några minuter att gå från stationen till arenan.

Besökare som behöver hjälp med transport eller parkering kan kontakta arenans personal för mer information.

Publicera kommentar