Bokmässa i Göteborg

Signering av böcker

Jag har varit på bokmässa i Göteborg där det signerades en hel del böcker. Det gjorde även jag.  Det kanske inte många vet, men jag har skrivit hela tolv stycken som finns att köpa. Dom är signerade.

bokmässa

På mässan träffade jag en massa intressanta personer som också var där och signerade sina böcker. En del fans fans fanns också på plats.

bokmässa

Två utav mina böcker på bokmässa

Det här är bara början

Dogge Doggelito, slog igenom som rappare i The Latin Kings på 1990-talet. Men redan innan dess hade Douglas León, musiken med sig från sin stora konstnärliga släkt från södra Sverige. Idag är visorna och inspirationen från svensk musiktradition en stor del av hans uttryck, något som ledde till att han nyligen fick ta emot Cornelisstipendiet.

Hans mångsidighet som artist speglas i ett brokigt liv – från fattigdom, missbruk, kriminalitet och sorger till en positiv livssyn. Idag är Dogge känd för att vara entertainern som skiter i prestigen för att hellre vara ”Cykel på köpet”-killen med hela svenska folket och samarbeta med Sveriges största artister.

Douglas León hittar ständigt nya vägar framåt som artist. I den här boken ser han tillbaka på sitt liv och vill fortfarande ha mer. Vad är 40 år i rampljuset? Jo, bara början.

Dogge Tropical – Caribisk konst av Douglas Leon

Dogge Doggelito är känd som artist, men på senare år har även konsten blivit en del av hans palett. För Dogge själv – eller Douglas León som han egentligen heter – är tiden mogen för att bejaka en konstnärlig ådra som redan grundats i hans familj genom mormor Gurli och brodern Sebastian, båda tidigare Konstfackelever.

Dogge Tropical är boken som sammanfattar ett färgstarkt och energifyllt konstnärskap, baserad på tropiska teman från hans olika utställningar. Liksom under uppväxten i Botkyrka – när Dogge och hans bror målade graffiti på de offentliga väggarna – är användandet av sprayfärger centralt i hans uttryckssätt. Dogges eget sökande efter en identitet i sitt både karibiska och svenska ursprung märks även i konsten, som när det tropiska ljuset bildar en fond mot näver från björkar här uppe i norr.

Mest av allt låter Dogge bilderna tala sitt eget språk, som ett slags visuell version av den rapkultur många förknippar honom med

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *