En härlig fika en härlig höstdag

Jag fick dom signerade

Jag har en stor samling vinylskivor och böcker av Lasse Berghagen och nu har jag fått dom signerade. Av självaste Lasse själv. För alla vet väl vem Lasse är – född 1945 i Enskede och är en svensk låtskrivare, skådespelare och sångare. Han blev upptäckt blott nitton år när han uppträdde på en fest i Enköping. Den mest folkkära låten som dom flesta känner till är nog Teddybjörnen Fredriksson som han skrev om 1969.

Sen har det bara gått uppåt med låtar, på svensktoppen var det många låtar som låg i toppen. Under några år blev det också en roll på Folkan. Men han har också gjort krogshower och en egen musical. Förutom att sjunga och agera på teater blev det några filmer också.

Det som ni kanske inte visste  om Lasse Berghagen är att han har varit ordförande i FAMN – Föreningen Artister Mot Narkotika. Då blev det många turneringar till många skolor. I Tyskland har han också varit och medverkat i en hel del stora tv-shower. Han passade också på att spela in flera LP-skivor där också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *