Ordning och reda ska det alltid vara

Människor försöker göra jobb så effektivt och bra som möjligt för att vi har så höga krav på oss själva.

Vi människor borde lära oss och varva ned för då kan vi också jobba mer effektivt bara vi lär oss hur man varvar ned. Här kommer lite tips på hur man kan varva ned:

  • Gå upp tidigare på dagen för då känner du dig mindre stressad
  • Städa alltid efter dig för då hittar du dina saker lättare
  • Tvätta kläder ofta för då slipper du leta efter kläder
  • Använda dig utav tidrapportering för att på det sättet också veta hur många timmar du lägger ned och på så sätt känner mindre stress och mindre krav på att allt ska våra så perfekt. Inget i livet är perfekt men man kan göra så gott man kan i alla situationer.
  • Skaffa dig en almanacka och skriv upp precis alla dina möten även telefonsamtal som ska göras i tur ordning.
  • Ät bestämda tider dvs 3 ggr per dag med 2 mellanmål för att orka jobba så länge som möjligt
  • På helgerna ska du inte jobba utan då ska du städa och kanske ta lite längre perioder.

Gör du som ovan kommer du klara av dina arbetsuppgifter mer galant då du lär dig att stressa ned och inte jäkta dig igenom livet. Med tidsrapporteringen kan du också hålla koll på hur många timmar du lägger ned och behöver inte skriva upp dem i din almanacka.

Det spelar ingen roll vad du jobbar med du kan använda denna metod överallt. Jobbar du inom kommunen kan du tex även ta med dig matlåda och spara pengar. Många går säkert till en lunchrestaurang varje dag och äter sin lunch för de orkar inte eller känner att de inte hinner laga mat. Du kan laga mat och hinna med ändå bara du planerar allt i lugn och ro så ska du se till att du hinner med och inget glömmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *