Vacker dans

SammaSamma

Äntligen blev vi klara med låten ”Vacker Dans” Dogge & kleerup till albumet SammaSamma
– Andreas Per Kleerup, artistnamn Kleerup, född 2 april 1979 i Sollentuna, Stockholms län, är en svensk popmusiker, musikproducent och låtskrivare. År 2001 var Kleerup med och skrev låten “Follow Me” (I samarbete med Alexander Papaconstantinou och Andreas Unge) till svensk-grekiska pop-duon Antique. Låten finns med på Antiques andra album “Die For You” som släpptes 2001.
2004-2006 var Kleerup en av trummisarna i bandet Teddybears, vilket ledde till jobbet som kapellmästare, basist, gitarrist och trummis åt Robyn åren 2005-2007. 2006 var Kleerup med att skriva ett bidrag till Melodifestivalen, “Aiayeh”, som framfördes av Simone Moreno. Bidraget slutade på sista plats i första delfinalen. Under 2007 var Kleerup musikalisk ledare för TV-programmet Bingo Royale tillsammans med Nisse Edwall och Mona Seilitz, Solodebuten Kleerup producerades huvudsakligen under tiden . På albumet har Kleerup lånat in ett flertal sångare, exempelvis Titiyo, Marit Bergman och Neneh Cherry. Tillsammans med Robyn nådde Kleerup stora framgångar med låten With Every Heartbeat som bland annat toppade Englandslistan. I Sverige låg singeln på försäljningslistan i 54 veckor. Kleerup gjorde en av remixerna till Lady Gagas hitlåt “Alejandro” 2009.
Kleerup var också medlem i musikgruppen The Meat Boys och han har skrivit och producerat låten ‘”Lay Me Down'” till Cyndi Lauper 2008. Kleerup har även sitt band, Me and My Army som släppte sitt debutalbum Thank God For Sending Demons vilket möttes av god kritik av Jan Gradvall. De turnerade som förband åt Teenage Fanclub och Glasvegas, samt framförde en version av Benny Anderssons “Klinga Mina Klockor” som gäster hos Kalle Moraeus. I februari 2013 släppte Kleerup låten “Requiem Solution”. Låten är ett samarbete med Loreen och premiärframfördes på Grammisgalan på Cirkus i Stockholm.
Kleerup släppte den 5 september 2014 singeln “Let Me In” med Susanne Sundfør. Låten finns med på minialbumet As If We Never Won. “Let Me In” var med i en reklamfilm regisserad av Jonas Åkerlund för klädkedjan H&M.
2015 deltog han i TV4:s program Så mycket bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *