Aktier och Fonder

Sponsrat inlägg i samarbete med SparaCash.se

Hur sparar ni era pengar?

 

Att spara pengar och ha en buffert är viktigt. Det tror jag att många utav oss fick erfara under pandemin. Det var många som förlorade sina jobb och i vissa familjer kanske till och med båda blev av med jobbet. Då är det tryggt om man har ett sparande för då vet man att man klarar sig ett litet tag framöver.

Det finns många saker som ett sparande är bra till. Eller snarare, det finns ingenting dåligt med ett sparande! Vi vill gärna spara till våra barn, till en semester och  till pensionen så att vi kan leva gott då.

Aktier och fonder är ett väldigt bra sätt att spara, men då måste man kunna lite om själva aktierna och fonderna också. Om man är nybörjare så har SparaCash.se en bra nybörjarguide för dig. Ju mer man lär sig om aktier och fonder, desto roligar blir det!

Spara Cash.se har också en hemsida såklart, men även en youtubekanal som är väldigt intressant att lyssna på. Du får tips och lär dig hur du ska spara och förvalta dina pengar. Målet är att du ska lära dig att spara och investera på ett enkelt sätt.

Tänk om man hade lärt sig det här när man var ung. Att spara en liten del av sin första lön och sen hålla i det och fortsätta spara. Det borde alla barn få lära sig i skolan.

När vi var yngre fanns det en tidning som hette Spara och Slösa som handlade om två flickor. Den ena sparade sina pengar och den andra slösade sina pengar, det var den informationen vi fick. Våra barn kommer att ha så mycket större chanser till ett bra sparande, men då måste vi vuxna också lära oss. Alla är nybörjare från start, så nu är det bara att gå in och lära sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *