Poolskötsel

Sponsrat inlägg i samarbete med poolgiganten

För alla er som har en pool

En pool är en stor investering och en investering måste du sköta om. Under pandemin är det många som har köpt och byggt sin egna pool hemma i trädgården. Det är fantastiskt att ha en pool!

Med poolen kommer ansvar. Ansvar att ta hand om den och se till att den håller sig fin många år framöver. Att investera i en pool höjer också värdet på ditt hus, men bara om poolen är i fint skick. Därför är det extra viktigt att ta hand om sin pool.

På hösten

Om du inte redan har en pool så är hösten ett bra tillfälle att bygga poolen. Många bygger sin pool på våren och det gör att det kan bli förseningar och hantverkarna har så mycket att gör att du behöver vänta på både material och hanverkare. Bygg på hösten istälet, då har de mer tid och du minskar risken för förseningar. Har du tur så kanske det till och med är någon utförsäljning så att du kan få din pool lite billigar.

Det man ska tänka på om man redan har en pool är att hösten betyder mycket löv och skräp. Se till att du håller din pool ren och fräsh. När du inte badar i poolen så ha på ett pooltäcke eller överdrag så att löv och grenar inte hamnar i poolen.

På vintern

På vintern ska man vinterstänga pool. Det betyder att man tömmer poolen på vatten, men lämnar kvar en liten mängd. Man lossar på slangar och ser till att det inte finns något vatten kvar som kan frysa och förstöra. Kolla upp precis hur just din pool ska vinterstängas så att allt blir rätt.

På sommaren

På sommaren kan du verkligen njuta av din pool och det ska du göra. Bada mycket, ha poolfester, bjud in vänner och familj så att även de kan få njuta av lite poolbad. Det är lyxigt att ha en pool så se till att njuta av den lyxen. Gå upp en halvtimme tidigare på morgonen och ta ett morgondopp. Jobbar du hemifrån så passa på att ta några varv i poolen på lunchen.

Se till att klormängden är rätt inställd och ha en dammsugare till poolen för att hålla den ren och fin.

På våren

På våren kan man starta upp poolen. Innan sommaren har dragit igång så att man kan bada i sjöar har du lyxen att bada i din pool. Gör rent poolen efter vinterstägningen och skruva tillbaka allt som du lossade, sen är det bara att fylla på vatten och ställa in temperaturen. Passa på att ha poolen lite varmare på våren. På så sätt förlänger du säsongen man kan bada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *