Inkomstförsäkring mer en bara en trygghet

Sponsrat inlägg i samarbete med Passagen

Skönt att ha den där försäkringen och tryggheten ifall att något skulle hända. 

Idag var jag ute och promenerade med mina hundar. Jag och en vän hade bestämt träff. Vi hade inte setts på ett tag så vi kände att det var dags att ses. Solen tittade fram en stund och det var relativt milt väder ute. Det var den perfekta dagen för en promenad. Jag gick lite längre en vad brukar göra när jag ska ut med hundarna.

När jag mötte upp min vän och vi hade promenerat en stund. Upptäckte jag att vi hade så himla mycket att prata om och framför allt med tanke på allt som faktiskt händer just nu. Så jag föreslog att vi skulle gå och sätta oss ner för en fika. Jag började bli hungrig.

framme vid fiket beställde jag en stor kopp te och min favorit muffins. Han tog en kaffe med mjölk och en bulle. Vi slog oss ner och började prata om allt mellan himmel och jord.

Det var då min vän berättade om att han hade förlorat sitt jobb som kock. Vi diskuterade vidare och kom in på vilken typ av försäkring man bör ha när man blir uppsagd från sitt arbete.

Passagen hjälper dig.

Han berättade då om att han hade hittat en massa bra information på Passagens hemsida där allt finns samlat på en sida. Där hade han tillexempel hittat information om att teckna en inkomstförsäkran. Utöver den vanliga a-kassan så att han skulle kunna få ut mer pengar i månaden.

Man kanske har ett spar kapital som man kan leva på ett tag. Oftast tar pengarna slut och då kan det vara bra att veta att man har en extra trygghet. När något sånt här tråkigt händer.

När vi hade fikat klart så var det dags för mig att bege mig hem. Så vi sa hej då till varandra och skildes åt.

Valet av att välja rätt.

Det slog mig på vägen hem hur mycket jag hade lärt mig om just inkomstförsäkringar. Jag var glad för min väns skull. Inte för att han hade förlorat jobbet. Utan för att han inte behövde oroa sig för den ekonomiska delen och kan börja söka nya jobb i lugn och ro .

Jag stannade till på affären nära där jag bor. Sprang in lite snabbt och köpte mat och lite annat smått och gott. Sen gick jag hem till mig. Lagade mat, slängde mig i soffan och kollade på film. Tills att jag tillslut somnade en stund.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *