jul ???? Bord på Wärdshuset Ulla Winbladh

otroligt härligt julbord???? idag med familjen & Arbetskamrater på Anrika Ulla Winbladh på Djurgården med sina fantastiska????????????????????????
Svenska smaktraditioner????????????????????????
När Nils Emil Ahlin, en av Sveriges mest kända och folkkära krögare, tog över Ulla Winbladh 1992 var det med ambitionen att lyfta husmanskosten till oanade höjder. Det gjorde han också. Nils Emil tog sedermera emot Konungens medalj för sitt arbete att bevara den svenska matkulturen. Det är i denna kulinariska tradition och anda som Ulla Winbladh fortfarande drivs, nu med vår köksmästare Magnus Blomgren i spetsen.

För vår köksmästare Magnus spelar det ingen roll om man steker strömming eller tillagar en sjötunga med tryffel – det viktiga är bra råvaror, ett gott handlag och en stor portion passion. Nytänkande eller teknik får aldrig komma före det mest grundläggande – att det ska smaka gott.

Det dryftas med jämna mellanrum huruvida husmanskosten är trendig eller inte. Lite konstigt tycker vi eftersom husmanskosten inte är någon trend – den är en del av vår kultur. På Ulla Winbladh serverar vi klassisk svensk husmanskost när den är som bäst. Det är ingen uppgift vi tar lätt på, vi ser det som en viktig kulturgärning att förvalta de svenska smakerna. Det enkla är oftast det geniala. Precis som svensk husmanskost.

Wärdshuset Ulla Winbladh (tidigare Reinholds konditori) är en restaurang på Rosendalsvägen 8 på Södra Djurgården i Stockholm, mitt emot ligger restaurang Villa Godthem. Huset är en av de få kvarstående byggnaderna från Allmänna konst- och industriutställningen 1897 och uppfördes efter ritningar av arkitekten Gustaf Wickman. Beställare var den tysk-svenske bagaren August Reinhold. Byggnaden var en utställningspaviljong för Reinholds Ångbageri- & Conditori-Aktiebolag.
Efter utställningen fanns här Reinholds konditori. I mitten av 1950-talet blev det förutvarande konditoriet restaurang med namnet Wärdshuset Ulla Winbladh, uppkallat efter Carl Michael Bellmans figur Ulla Winblad. Här föddes den franska så kallade ”litterära varietén” med Lars Forssell, Ulla Sjöblom, Monica Nielsen och Per Myrberg. Under många år drevs värdshuset av kocken Nils Emil Ahlin.

Ulla Winbladh ingår i Melanders Group som ägs av Patrik Lundstedt, Ulf Barkman och bröderna Erik och Nils Molinder som bland annat driver Konstnärsbaren, Edsbacka Wärdshus och Sjöpaviljongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *