snart dags att byta till vinterdäck

Nu börjar årstiden med lurig halka närma sig. När som helst kan kylan slå till. Beroende på vart i vårt avlånga land du bor så kommer ju vintern olika tidigt.

Från och med den 1 december måste du ha vinterdäck på din bil. Dock kan du börja använda vinterdäck redan nu, från den 1 oktober är det tillåtet att ha vinterdäck på bilen. Det kan ju vara så att det regnar och sen blir blixthalka som du inte ser, då är vinterdäck en väldigt billig livförsäkring att ha på sin bil.

Hos Alvén och Ingvarsson kan du köpa dina vinterdäck online. Någonting som är väldigt smidigt för att slippa åka runt och leta. Du kan då sitta hemma, skriva in ditt registreringsnummer och få upp alternativ som passar för just din bil.

Viktigt att tänka på är om du behöver ha dubbdäck eller friktionsdäck på din bil, vart nånstans kör du mest? Vilken typ av väglag och vägar är det du främst kör på under vinterhalvåret?

När du köper dina däck hos Alvén Ingvarsson så är det alltid fri frakt och miljöavgift är inräknad i priset. Har du tight med cash just nu så kan du även köpa däcken på avbetalning.

Tänk på att kolla av dina nuvarande däck, vinterdäck måste ha ett mönsterdjup på minst 3 mm för att vara godkända. Det är också det minsta mönsterdjupet för att de ska fungera som de ska, det är alltså inte värt att åka runt med däck som är mer slitna än så eftersom de då inte fungerar lika bra på vinterväglag som de ska. Risken att du får sladd och slirar in i ett vägräcke är betydligt större om dina däck inte är godkända än om du har bra däck.

Alvén Ingvarsson har flera verkstäder som de samarbetar med och när du köper däck och fälgar via dem så ingår balansering i priset. Väljer du att få dina däck hemskickade så ingår leverans till dörren, du behöver alltså inte fundera på hur du ska lyckas bogsera hem dina fyra nya däck från något postombud utan det är fixat och klart.

Kom ihåg att reglerna om vinter och sommardäck finns för allas vår säkerhet, följ hastighetsbegränsningarna och tänk på att ta det lugnt i trafiken. Mobilen får du lägga i fickan när du kör, ögonen ska vara på vägen, och är du försenad någonstans så får du bli sen, det är aldrig värt att köra vårdslöst oavsett underlag.

Kör försiktigt och var rädd om dig och dina medmänniskor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *