Hur bra koll har du på din ekonomi?

Det absolut bästa är ju att föra en old school bankbok. Hur många gör egentligen det i dagens samhälle?

Jag tror att alldeles för många håller tummarna för att det ska stå “godkänt” på kortdosan sista veckan innan löning. Att många människor får ont i magen när de tänker på att de måste kolla sitt saldo.

Det finns massvis med tips och trix och knep för att få bättre koll på sin ekonomi. Ett bra tips är konsumentverkets “koll på pengarna”, ett annat är att föra anteckningar för varje inköp en hel månad och se vart pengarna verkligen tar vägen. I de flesta fall tror jag faktiskt inte att vi vet vilka hål som slukar mest pengar.

Ibland när det blir tight med cash så kan det behöva fyllas på av olika anledningar. Då finns det någonting som heter blancolån, vet du vad det är? Ett blancolån är ett lån som du får låna av banken (eller annan långivare) utan att du lämnar någonting i pant. Till exempel så lämnar du din bostad i pant när du får ett bostadslån. Men när du tar ett blancolån så lämnar du ingen pant, du får därför betala en högre ränta till banken och lånet betalas tillbaka snabbare än ett bolån. Hos Blancolåna får du hjälp att hitta olika långivare och att se över och jämföra räntor mellan olika banker. Detta för att du ska slippa söka upp alla långivare själv. Där kan du också själv välja olika filter beroende på vad du har för ekonomisk situation.

Du kan jämföra långivare utan startavgift, utan fakturaavgift, om du vill samla dina befintliga lån och krediter eller om du kanske har en betalningsanmärkning sen tidigare.

När du fyllt i detta samt summa så söker generatorn upp alla olika långivare som kan tänkas låna ut pengar till dig och visar dig snabbt och enkelt sina villkor. Därefter är det du som bestämmer vem du vill låna pengar av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *