Vad hände i Göteborg kring 1600 talet?

Sponsrad inlägg i samarbete med Elboden

Kring 1600 talet så skickade man en landshövding till Konstantilopen för att han på den tiden skulle försöka få den Ottomanska sultanen på Sveriges sida. Landshövdingen klarade inte av det uppdraget men klarade av något som var mycket roligare för det svenska folket. Han kom nämligen i kontakt med kaffe i  Turkiet och fick hem kaffet till Sverige. Den första kaffet anlände till Sverige och detta finns bevis på hos arkiv i Göteborg.

Göteborg är inte bara stolta över bevismaterial kring kaffe utan de har även andra historiska saker att vara stolta över.

För att ända långt tillbaka i tiden som 1920 har Elboden bedrivit butiker i Göteborgsområdet och nu kan du även köpa deras billiga lampor på nätet.

Jag tror att de har de billigaste lamporna i Sverige för jag har suttit och googlat länge på lampor och tror att jag har hittat flera som jag skulle vilja beställa hem. Vi är en stor familj med 6 barn hemma och minstingen heter Manolo precis som en av lamporna elboden har på sin sida. Jag blev genast glad när jag såg hur lik Herstal Manola 12 var lik i namnet med min yngsta son Manolo.

Den lampan skulle säkert passa in i Manolos egen rum och när han bli större och börjar tala kan jag även tala om för honom att vi köpte Herstal Manola 12 för att både namn och design påminde om honom.

Jag är sorten som både gillar design och har förstått att namn också är viktigt. Tex vem köper en lampa som kanske kallas för något som inte tilltalar en? Både jag och min sambo älskar lampor och har massor i vår bostad. Vi vill att det ska vara mysigt och därför har vi både stora och små lampor i våra hem. Man ska ha olika stora lampor hemma beroende på vilket humör man är på så tänder man de lamporna därefter. Att ha många lampor är en trygghet för när en går sönder står tusen åter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *