Hjälp dina barn att tjäna pengar till sin klassresa

Många skolklasser runt om i hela Sverige gör samma sak för att tjäna pengar till en härlig klassresa. Som förälder kanske man inte har råd att skicka varenda unge till en klassresa. sedan är det också bra för barnen att lära sig hur man tjänar pengar för att kunna resa. Man ska aldrig ge barnen allt serverat för då lär de sig inget om livet.

Det är inte bara skolklasser utan även föreningar och lag som kan få hjälp att tjäna pengar till sina resor eller konferenser. Det är inte alla som kanske vill resa för pengarna vissa kanske vill tjäna pengar för något helt annat och det är upp till var och en vad man gör för pengarna.

Tänk dig själv allt som du äter ketchup till. Det är gott till pommes och speciellt om du äter en kebab med bröd så vill du ha ketchup till din pommes, eller hur?

Jag och mina barn älskar ketchup och använder det flitigt så i stället för att köpa i butik kommer jag hädanefter köpa ketchupen från mina barn och på detta sätt ändå hjälpa dem med sin klassresa. Jag hjälper dem på detta sätt i stället för att skämma bort dem. Skämmer man bort sina barn lär de sig inget här i livet och då blir det tråkigt. Människor behöver utmaningar och behöver känna sig behövda. Får du allt serverat så tappar du också en viss glädje som man bara kan få när man känner sig duktig.

Det enda alla människor vill göra är att slippa städa och även städning kan få människor att känna sig riktigt duktiga. Tänk så roligt det blir för dina barn att kunna tjäna egna pengar. De kan då sälja tillsammans eller sälja var för sig. Kommer det folk hem till oss så får barnen visa upp vad de säljer. Då bidrar även mina vänner och jag själv till att mina barn ska lära sig att stå på egna ben. Att stå på egna ben är kanske ett av det viktigaste ingredienserna  för att få självständiga och väluppfostrade barn. Detta är jätteviktigt och att vi alla går ihop och gör detta för våra barn och för varandras barn. Själv har jag 6 barn så jag vet vad jag talar om. Dogge Doggelito!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *