Dessa Corona tider ska vi värna om våra äldre

Sponsrat inlägg i samarbete med Lavendla

Jag såg på tv häromdagen hur personer fick kontakt med sina barnbarn efter så lång tid och fick krama om dem. Det var rörande då jag själv har massor av små barn som också är saknad av sina morföräldrar.

Saker går inte alltid som man har tänkt sig vem kunde ana detta med Corona pandemin att den skulle drabba hela världen på detta sätt? Vi måste verkligen vara försiktiga och värna om våra äldre hur jobbigt de må än vara. Tex ska ni hälsa på era morföräldrar gör det utomhus och stå minst 1,5 meter i från varandra.

Vi har ju sett hur det har gått för många äldre och vissa har inte överlevt denna Corona pandemin. Det är då man får vända sig till Lavendla som hjälper till med det praktiska vid begravning när man förlorar sina anhöriga. Lavendla är en begravningsbyrå som hjälper oss när vi har det som tyngst. Du kan besöka deras hemsida så kommer ett frågeformulär där du “kryssar” i om det är begravning eller juridik du behöver hjälp med. För du kommer också behöva juridiskt hjälp när du ska ta hand om en begravning.

Hur gör man på en begravning

Även dessa frågor kan Lavendla ta hand om tex hur går en minnesstund till? Vilka kläder kan du ha på en begravning. Har man aldrig förut varit på en begravning så är det inte heller lätt att veta vilka regler som gäller på sådana tillställningar.  Begravning kostar och dessa kostnader kan de hjälpa dig med att välja. Beroende på kista och även vart ska din anhörig begravas? Allt med bouppteckning till testamente ska gås igenom och det är inte alls lätt att göra dessa saker om man aldrig förut har gjort det. Mitt i sorgen så är det inte det lättaste att behöva ta hand om dessa frågor.

Att inte vara ensam i dessa frågor

Har du syskon som kan stötta dig är det också bra att tillsammans besöka Lavendla och gå igenom dessa saker. Kan vara mycket information att ta in om du stod den avlidne nära och ska behöva räkna ut sådana saker. Hur du än gör så kommer det kännas som ett lättnad för dig att du faktiskt har en sådan bra begravningsbyrå som Landela att vända dig till.

Filmer om begravning

Det finns några korta filmer du kan titta på deras hemsida som beskriver allt lite kortfattat så blir det också lättare för dig att ta beslut. Du behöver inte påskynda processen utan ta det i lugn och ro bara det sedan känns rätt för dig. När allt är över kommer du också inse att det enklaste vägen var att gå igenom Lavenda begravningsbyrå.

Närvaro av Covid 19

Du kan närvara på begravningen digitalt i stället och detta kan Lavendla begravningsbyrå hjälpa er med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *