Dogges musikkarriär

Förutom The Latin Kings har han bedrivit diverse andra musikprojekt. Hans texter handlar ofta om samhällsproblem ur vardagslivsperspektiv, som till exempel rasism och arbetslöshet.

I mitten av 1990-talet var han förgrundsfigur tillsammans med Mikael Alonzo, Alexandra Pascalidou och Joakim Wohlfeil i den svenska delen av Europarådets antirasismkampanj “Alla olika, alla lika”, i Sverige också känt som “Ungdom mot rasism”.

Den 28 november 2007 gav han ut soloalbumet Superclasico med bland annat hiten Rör på göten vars musikvideo spelades in på Kuba. Detta ledde till ett medverkan i SVT:s Debatt där Kuba debatterades inför landets presidentval 2008.[11]

I Melodifestivalen 2010 uppträdde Doggelito med bidraget “Hippare Hoppare” tillsammans med gruppen Andra generationen. Bidraget framfördes gemensamt på scen vid andra deltävlingen i Sandviken men gick inte vidare.

År 2013 var Dogge gäst i två låtar med rapparen Baso, Hundår och Jag är Hiphop.

Han medverkade även på Just D’s comebackskiva Den Feladne Länken två år senare.

År 2017 återvände Dogge till Boom Bap världen med låtar som Kung av rap från hans senaste album Silver eller Bly, gästas av bl.a. Adam Kanyama, Gigi Hamilton, Mohombi & Janne Schaffer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *